Veel gestelde vragen

Heb je ook een vraag? Stel het gerust op https://devirtuelemaagband.nl/contact-vragen-aanmelden/


 • Kan ik ook alleen een intakegesprek krijgen?

Nee, dit kan niet, bij een intakegesprek is de therapie al gestart. Na het intakegesprek volgt de eerste hypnose sessie.
Je kunt wel een informatief gesprek krijgen.

 • Wat is het verschil tussen een intake – en een informatief gesprek?

 Het verschil tussen een intakegesprek en een informatief gesprek is dat bij een intakegesprek de therapie al gestart is.
Vaak wordt de term intake gesprek verkeerd gebruikt en wordt er eigenlijk een informatief gesprek bedoeld.

De intake is nl. het formele begin van de therapie en is alleen bedoeld voor de therapeut, als verzameling van informatie die nodig is voor de therapie. Deze informatie geeft de cliënt.
Voor de therapeut begint dan al de therapie.

Een paar dagen voor het intakegesprek aan, krijg je een vragenformulier, die je digitaal weer terugstuurt waardoor de therapeut belangrijke informatie krijg voor de therapie, het probleem kan analyseren en zo een voorlopig behandelplan kan opzetten en een cliëntendossier kan aanmaken.
De informatie uit het intakeformulier, de doelen en het einddoel, achtergronden, eetgedrag , privé situatie, geschiedenis, medicatie, het probleem en het behandelplan etc. worden besproken.

Er worden ook voorbereidende hypnose oefeningen gedaan om te weten te komen op welke manier hypnose het beste voor jou te gebruiken zal zijn.

Je zult begrijpen dat deze intake informatie nog niet nodig is voor de hypnotherapeut als er nog geen serieuze therapie wordt gestart. 
Vooral als je nog niet weet wat je wilt.

Tijdens het informatief gesprek wordt uitgelegd welke programma’s we hebben, voor wie dit geschikt is, wat hypnose is en hoe wij werken. Je kunt natuurlijk ook jouw vragen stellen. Jouw probleem wordt dus nu nog niet in details besproken en het intakeformulier wordt niet behandeld. Dit gebeurt namelijk tijdens het intake gesprek nadat ik jouw informatie heb geanalyseerd en dit zal gaan gebruiken tijdens de sessies.

Kennismakingsgesprekken vinden niet plaats op de tijd van de sessies maar uitsluitend tussen 14:30-15:30. Deze boeking maken wij zelf voor jou.

 • Als ik nog niet zeker ben of ik deze therapie wil volgen en nog vragen heb, wat kan ik dan het beste doen?

Dat kan tijdens het telefonisch spreekuur op woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur of op een tijd wanneer hier geen cliënten zijn. Dit kan in overleg gebeuren. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wil je langs komen voor alleen een informatief/kennismakingsgesprek op de praktijk dan zijn hier wel kosten aan verbonden omdat de tijd dan ten koste gaat van andere therapieën.

De tijd die op de praktijk hiervoor gereserveerd kan worden is tussen 14:30-15:30. Deze boeking maken wij zelf voor jou.Tijdens het informatief gesprek leg ik ook uit welke programma’s we hebben voor wie dit geschikt is, wat hypnose is en hoe wij werken. Je kunt natuurlijk ook jouw vragen stellen.Jouw probleem wordt dus nu nog niet in details besproken.

 • Zijn er ook kosten aan een informatief gesprek en zo ja hoeveel?

Zoals eerder aangegeven is een telefonisch informatief gesprek gratis. Voor een bezoek aan de praktijk bereken we een tarief van 40 euro voor max. 30 minuten. Wanneer het informatief gesprek positief verloopt, kan er daarna op een ander tijdstip een intakegesprek en de eerste sessie plaats vinden.

 • Kan ik per sessie betalen?

Omdat het een traject van de Virtuele maagband betreft, is lastig te bepalen wat wij per sessie kunnen rekenen. Wij werken daarom in het geval van trajecten met een trajecttarief. Je bent duurder uit wanneer je per sessie zou betalen omdat wij een aantrekkelijke pakketkorting op het gehele traject geven. 
Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. 3, 4, of 5 sessies.

 • Om het bedrag ineens te voldoen is moeilijk voor mij, zijn er regelingen?

We begrijpen dat het ineens betalen van het gehele traject niet altijd gemakkelijk is. Daarom bieden wij cliënten aan, indien men dit aangeeft, om in twee termijnen te betalen.

Wanneer je het gehele traject van te voren afspreekt,  krijg je ook bij betaling in twee termijnen wel de pakketkorting. Je bent dus nog steeds veel goedkoper uit.
Overleg dit wel even vooraf.

 • Waar bestaat een traject precies uit?

Een traject bestaat uit:
Een intakegesprek
1 t/m 5 hypnosesessies, dit hangt af van het soort traject dat je volgt
Eén audio Mp3 thuissessie
Werkboekje
Coaching en begeleiding gedurende 10/12 weken.

 • Bent u aangesloten bij een beroepsvereniging?

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging CAT.
Daarnaast voldoen wij aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraars, de Plato-norm en zijn dus gecontroleerd op kwaliteit.

Praktijk Parola is de enige hypnotherapie praktijk in Noord Nederland waar de HYPNOTHERAPIE behandelingen voor de Virtuele Maagband (gedeeltelijk) vergoed worden voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen.

 • Heeft u een AGB code?

Ja, wij hebben een AGB code. .

 • Wat is een AGB code?

 Een Algemeen Gegevens Beheer-code (kort: AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database

De AGB-code wordt landelijk gebruikt binnen het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. Zonder een AGB-code kunnen de (elektronische) declaraties van zorgaanbieders niet verwerkt worden.

 • Hoe weet ik of mijn zorgverzekering de behandeling vergoed?

voor meer informatie hierover kijk op:
 
https://www.devirtuelemaagband.nl/vergoeding-zorgverzekering
Het kan zijn dat je verzekeraar er niet tussen staat.
Informeer daarom altijd bij je verzekeraar naar je vergoeding voor HYPNOTHERAPIE! (i.p.v. de virtuele maagband)

 • Hoe dien ik de behandelingen bij mijn zorgverzekering in?

Je krijgt van ons na afloop van het traject, een factuur toegestuurd met daar op alle benodigde informatie die gevraagd wordt door de zorgverzekering. Op het factuur van het traject wordt het aantal sessies en de data vermeld. Je krijgt dan per sessie de gedeeltelijke vergoeding.

 • Ik lees dat u een officiële Certified Practitioner van de Virtual Gastric Band bent. Op het internet zie ik ook andere aanbieders van de virtuele maagband. Zijn er verschillen?


Jazeker zijn er verschillen.
Praktijk Parola  is een officieel gecertificeerde en geregistreerde hypnotherapie praktijk voor de Virtuele Maagband techniek van Sheila Granger . Als één van de weinige Certified Practioners,  de enige echte in Nederland, mogen wij daarom dit speciale programma aanbieden.

Ons programma is wereldwijd getest en geeft gegarandeerd de beste resultaten. Reeds jarenlange ervaring hebben wij in hypnose en hypnotherapie, werken op maat en ben je bij ons in goede handen.
We staan, doordat wij een Certified Practitioner zijn, in direct contact met Sheila Granger en kunnen haar desgewenst vragen stellen. Wij worden constant bijgeschoold en op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen i.v.m. het programma.