Veel gestelde vragen

Heb je ook een vraag? Stel het gerust op https://devirtuelemaagband.nl/contact-vragen-aanmelden/


Jazeker zijn er verschillen.
Praktijk Parola  is een officieel gecertificeerde en geregistreerde hypnotherapie praktijk voor de Virtuele Maagband techniek van Sheila Granger . Als één van de weinige Certified Practioners,  de enige echte in Nederland, mogen wij daarom dit speciale programma aanbieden.
Ons programma is wereldwijd getest en geeft gegarandeerd de beste resultaten. Reeds jarenlange ervaring hebben wij in hypnose en hypnotherapie, werken op maat en ben je bij ons in goede handen.
We staan, doordat wij een Certified Practitioner zijn, in direct contact met Sheila Granger en kunnen haar desgewenst vragen stellen. Wij worden constant bijgeschoold en op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen i.v.m. het programma.


Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging CAT.
Daarnaast voldoen wij aan de eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraars, de Plato-norm en zijn dus gecontroleerd op kwaliteit.

Praktijk Parola is de enige hypnotherapie praktijk in Noord Nederland waar de HYPNOTHERAPIE behandelingen voor de Virtuele Maagband (gedeeltelijk) vergoed worden voor cliënten die aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen.

Gelukkig kunnen we meedelen dat in de ruim negen jaar dat wij bestaan, dit nog nooit hebben meegemaakt.
De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
Praktijk Parola is aangesloten bij het GAT. Het GAT is een Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten. Dit betekent dat wij volledig aan de Wkkgz voldoen. Wij zijn aangesloten bij een rijks erkende, complementair gespecialiseerde en volledig onafhankelijke Wkkgz geschilleninstantie. Het is altijd van groot belang dat je kijkt of je zorgverlener is aangesloten bij zowel een erkende beroepsvereniging (CAT) als wel een geschilleninstantie (GAT) In Noord-Nederland zijn wij de enige Hypnotherapie praktijk die zowel bij het CAT als de GAT is aangesloten. Zorgverzekeringen stellen dit ook als eis.

Ja, wij hebben een AGB code.

Een Algemeen Gegevens Beheer-code (kort: AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database.
De AGB-code wordt landelijk gebruikt binnen het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. Zonder een AGB-code kunnen de (elektronische) declaraties van zorgaanbieders niet verwerkt worden.

Een traject bestaat uit:
Een intakegesprek
1 t/m 5 hypnosesessies, dit hangt af van het soort traject dat je volgt
Eén audio Mp3 thuissessie
Werkboekje
Coaching en begeleiding gedurende 10/12 weken.

Nee, dit kan niet, bij een intakegesprek is de therapie al gestart. Na het intakegesprek volgt de eerste hypnose sessie.
Je kunt wel een informatief gesprek krijgen.

 Het verschil tussen een intakegesprek en een informatief gesprek is dat bij een intakegesprek de therapie al gestart is.
Vaak wordt de term intake gesprek verkeerd gebruikt en wordt er eigenlijk een informatief gesprek bedoeld.

De intake is nl. het formele begin van de therapie en is alleen bedoeld voor de therapeut, als verzameling van informatie die nodig is voor de therapie. Deze informatie geeft de cliënt.
Voor de therapeut begint dan al de therapie.

Een paar dagen voor het intakegesprek aan, krijg je een vragenformulier, die je digitaal weer terugstuurt waardoor de therapeut belangrijke informatie krijg voor de therapie, het probleem kan analyseren en zo een voorlopig behandelplan kan opzetten en een cliëntendossier kan aanmaken.
De informatie uit het intakeformulier, de doelen en het einddoel, achtergronden, eetgedrag , privé situatie, geschiedenis, medicatie, het probleem en het behandelplan etc. worden besproken.

Er worden ook voorbereidende hypnose oefeningen gedaan om te weten te komen op welke manier hypnose het beste voor jou te gebruiken zal zijn.

Je zult begrijpen dat deze intake informatie nog niet nodig is voor de hypnotherapeut als er nog geen serieuze therapie wordt gestart. 
Vooral als je nog niet weet wat je wilt.

Tijdens het informatief gesprek wordt uitgelegd welke programma’s we hebben, voor wie dit geschikt is, wat hypnose is en hoe wij werken. Je kunt natuurlijk ook jouw vragen stellen. Jouw probleem wordt dus nu nog niet in details besproken en het intakeformulier wordt niet behandeld. Dit gebeurt namelijk tijdens het intake gesprek nadat ik jouw informatie heb geanalyseerd en dit zal gaan gebruiken tijdens de sessies.

Kennismakingsgesprekken vinden niet plaats op de tijd van de sessies maar uitsluitend tussen 14:30-15:30. Deze boeking maken wij zelf voor jou.

Dat kan tijdens het telefonisch spreekuur op woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur of op een tijd wanneer hier geen cliënten zijn. Dit kan in overleg gebeuren. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wil je langs komen voor alleen een informatief/kennismakingsgesprek op de praktijk dan zijn hier wel kosten aan verbonden omdat de tijd dan ten koste gaat van andere therapieën.
De tijd die op de praktijk hiervoor gereserveerd kan worden is tussen 14:30-15:30. Deze boeking maken wij zelf voor jou.Tijdens het informatief gesprek leg ik ook uit welke programma’s we hebben voor wie dit geschikt is, wat hypnose is en hoe wij werken. Je kunt natuurlijk ook jouw vragen stellen.Jouw probleem wordt dus nu nog niet in details besproken.

Zoals eerder aangegeven is een telefonisch informatief gesprek gratis. Voor een bezoek aan de praktijk bereken we een tarief van 40 euro voor max. 30 minuten. Wanneer het informatief gesprek positief verloopt, kan er daarna op een ander tijdstip een intakegesprek en de eerste sessie plaats vinden. 

Omdat het een traject van de Virtuele maagband betreft, is lastig te bepalen wat wij per sessie kunnen rekenen. Wij werken daarom in het geval van trajecten met een trajecttarief. Je bent duurder uit wanneer je per sessie zou betalen omdat wij een aantrekkelijke pakketkorting op het gehele traject geven. 
Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. 3, 4, of 5 sessies.


We begrijpen dat het ineens betalen van het gehele traject niet altijd gemakkelijk is. Daarom bieden wij cliënten aan, indien men dit aangeeft, om in twee termijnen te betalen.
Wanneer je het gehele traject van te voren afspreekt,  krijg je ook bij betaling in twee termijnen wel de pakketkorting. Je bent dus nog steeds veel goedkoper uit.
Overleg dit wel even vooraf.

voor meer informatie hierover kijk op:https://www.devirtuelemaagband.nl/vergoeding-zorgverzekeringHet kan zijn dat je verzekeraar er niet tussen staat.
Informeer daarom altijd bij je verzekeraar naar je vergoeding voor HYPNOTHERAPIE! (i.p.v. de virtuele maagband)

Je krijgt van ons na afloop van het traject, een factuur toegestuurd met daar op alle benodigde informatie die gevraagd wordt door de zorgverzekering. Op het factuur van het traject wordt het aantal sessies en de data vermeld. Je krijgt dan per sessie de gedeeltelijke vergoeding.

Wij bieden ook de mogelijkheid aan om een hypnose en de therapie via een SKYPE verbinding plaats te laten vinden. Men kan bijvoorbeeld de eerste sessie volgen bij ons en de overige sessies via SKYPE. Mail of bel ons en we komen er samen wel uit.

Load More